lördag 21 maj 2011

Filmtips: National Treasure

National Treasure

---------------------
Cast: Nicolas Cage, Diane Kruger, Justin Bartha, Sean Bean, Jon Voight, Harvey Keitel, Cristopher Plummer m.f
--------------------
Ben Gates (Nicolas Cage) är äventyrare och arkeolog precis som sin pappa (Jon Voight), farfar och mer avlägsna förfäder. Han letar efter den legendariska skatten som tempelriddarna hittade under Jerusalems tempel och i hemlighet förde och gömde i Amerika.


Tillsammans med sin bästa vän Riley Poole (Justin Bartha) kommer dom den stora skatten på spåren. Dom hittar den första ledtråden: skattkartan finns på världens mest välbevakade dokument: USA:s Självständighetsförklaring. Dom måste sno dokumentet, klura ut koden som finns på baksidan och överlista FBI. Dom får hjälp av dokumentexperten Abigail Chase (Diane Kruger), som först tvingas att hjälpa till men sedan blir en av dom. Det som det hela mer komplicerat är att en annan äventyrare, Ian Howe (Sean Bean) har fått nys om det hela och också är ute efter skatten, så nu måste dom försöka undvika att bli dödade också.


Jag tyckte: En Disney produktion är alltid en Disney. Den här filmen var väldigt bra, riktar sig främst till barn mellan 7 och 12 kanske? ingen aning faktiskt, men jag tyckte ju den var väldigt bra och jag är 15, och mamma gillade den också. En mysig film att se när det är mörkt ute och man känner sig lite ensam och ledsen eller bara vill se på något kul.


Miljön var ljus och glad för det mesta vilket jag tycker är viktigt, miljön är huvudgrenen till känslan i filmen. Karaktärerna var bra men man fick ju aldrig något större djup i deras livshistoria precis... Den var sammanhängande, det var aldrig så att man inte fattade utan den var tydlig och bra. dom som var "skurkar" var inte onda egentligen, tyckte jag iallafall, utan mer lite småelaka typ, så för mig fanns det inget svart eller vitt vilket jag tycker är bra för då kan man se det ur två perspektiv - "skurkarnas" och "dom godas". Justin Bartha's karaktär Riley var var väldigt rolig och lite klantig, det livade upp stämningen genom hela filmen.


+ Karaktärerna, utan att man fick veta speciellt mycket om dom började man gilla dom allihopa, och humorn som fanns med hela tiden, mer eller mindre i vissa scener såklart, men den fanns alltid där.


-Fet Egentligen inget, den kanske var lite förutsägbar, men man ville ändå bara veta hur det skulle gå, för vägen mot slutet var lång med många hinder.



Rekommenderas till alla, gammal eller ung, strunt samma! en mysig och rolig filmupplevelse vill väl alla ha?


Betyg: 5/5!



Kram Daniela


P.S Recension på del 2 är pågång och kommer så snart som möjligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar