söndag 4 mars 2012

Filmtips: War Horse

War Horse
------------
Cast: Jeremy Irvine, Emily Watson, Peter Mullan, Niels Arestrup, David Thewlis, Tom Hiddleston, Benedict Cumberbatch, Celine Buckens, Toby Kebbel, Patrick Kennedy, Leonard Carow, David Kross, Matt Milne, Robert Emms, Eddie Marsan, Nicolas Bro, David Dencik m.fl
--------------------------------------
Regi: Steven Spielberg
Musik: John Williams
Status: Bioaktuell
--------------------------------------
Handling: Albert bor tillsammans med mamma och pappa på en liten gård som de hyr. En dag köper hans far en unghäst; Joey, som blir hans bästa vän. Hästen är dyr och hyresvärden vill ha sina pengar för hyran. Men skörden är dålig och Alberts far säljer hästen till försvarsmakten för att få råd. Joey blir en krigshäst och förs till fronterna i Första Världskriget. Albert är för ung för att söka in som frivillig till armén och de bästa vännerna skiljs åt. Men Albert tänker inte ge sig, han ska rädda sin vän!
-----------------------------------------
Jag tyckte: Detta var en av de bästa filmerna jag har sett på flera år! En riktig gråtfilm. Jag tyckte att den hade allt som en bra film ska ha: bra musik, bra skådespelare, en handling som aldrig blev tråkig, trovärdiga och vackra miljöer och en mycket bra regissör! Den var 2 timmar och 30 minuter lång, men det märktes absolut inte för att handlingen var igång hela tiden. Filmen var mycket Anti-Krig, man fick en otrolig resa genom Första världskriget. De ville verkligen få fram hur totalt meningslöst det är, för alla! Jag blev helt tagen, den var så fantastiskt bra!
Betyg: 5/5! Solklart!
Kram Daniela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar