onsdag 2 februari 2011

Filmtips: I rymden finns inga känslor




I rymden finns inga känslor


-------------------------------------


Cast: Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton.


------------------------------------------




Simon (Bill Skarsgård) är 18 år och bor tillsammans med sin storebror Sam (Martin Wallström) och hans tjej Frida (Sofie Hamilton). Han har Aspergers syndrom och kräver ett fast schema med exakta tider och han tål bara förändringar i små doser. När han tycker att allt blir jobbigt flyr han in i en tunna och tror att han är i rymden, för i rymden finns inga känslor. Simon är bra på mattematik och fysik, men han är dålig på att förstå andra människor.


När Frida lämnar Sam för att hon tycker att Simon är så jobbig rasar hela hans värld. Sam är olycklig och hela schemat är helt kaos, så han åtar sig jobbet att hitta en ny tjej till Sam så allt kan bli normalt igen. Problemet är ju bara att Simon går på det vetenskapliga, han vet ingenting om tjejer och kärlek. Sam gillar Science fiction, senap, lakrits och katter och han är ordentlig. då är det väl lätt att bara hitta någon som gillar samma saker tänker Simon, han har ju inte förstått att det inte är så enkelt. På vägen till jobbet går han rakt in i Jennifer (Cecilia Forss) och tänker direkt att detta är rätt tjej för Sam, hans motsats, bara det att hon gillar Simon och kan förklara så att han förstår. Men Sam har ingen lust att bli ihop med henne, det handlar ju om en känsla, och han är övertygad om att Simon bara försöker få ihop dom för sin egen skull....

Jag tyckte:
Den här filmen var först en novellfilm på ca 30 minuter som finns att se på youtube, så den såg jag först. vissa delar från den finns med i långfilmen vilket jag tyckte var bra. Den här filmen lämnade inte mig tom, snarare tvärt om. och det var rörande att se hur "Sam" hela tiden får offra sig för sin bror. Man lärde sig otroligt mycket också, att inget egentligen är normalt och att man kan vara annorlunda men ändå helt normal och att alla är olika.
Jag rekommenderar verkligen den här filmen! jag tycker också att den är lämplig för skol undervisning med tanke på att man lärde sig så mycket om att förstå människor. Den passar verkligen för alla åldrar och det är en sån film som man kan se många gånger. Den är rolig och sorglig, intressant och seriös, oseriös och kärleksfull.
Betyg: 5/5!
------------------------
P.S: Förlåt för den grymt dåliga uppdateringen, men det har varit mycket på sistone, jag har varit sjuk, fyllt år m.m, men nu är det lov och jag ska se på massa film! :DD.
Hoppas ni får ett skönt lov!
Kram Daniela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar